Profesionalne frizerske škarje

Stranke med obiskom pri frizerju posvetijo pozornost tako spretnosti frizerskih mojstrov kot tudi njihovim frizerskim pripomočkom. Vsi izdelki v salonu morajo biti estetski, funkcionalni in učinkoviti.

Svetovalci, zadolženi za našo spletno trgovino, vam bodo z veseljem pomagali pri izbiri izdelkov in vam razložili prednosti in značilnosti izdelkov posameznega proizvajalca. Najpomembneje je, da najdete izdelek, ki vam bo resnično ustrezal, in se boste zato odločili zanj ne glede na ceno ali vrsto izdelka oziroma blagovno znamko.

Pri nakupu profesionalnih frizerskih škarij je treba upoštevati lastnosti, kot so ergonomija, kakovost jekla in način izdelave. Te lastnosti vplivajo na njihovo trpežnost in vzdržljivost, seveda pa pri tem ne smete pozabiti tudi na redno brušenje rezil.

Izdelke svetovno znanih japonskih proizvajalcev, kot so GREEN MOUSE, WINGS, YASAKA, ki so bili narejeni z namenom, da bi olajšali delo frizerskim mojstrom, lahko sedaj po ugodni ceni kupite v naši spletni trgovini Allhairtool.com.

Skoraj vse škarje v naši spletni trgovini imajo ergonomsko obliko (offset ali semi offset), obroči v njihovih ročajih pa so narejeni iz več plasti, kar omogoča udobnejše striženje. Z uporabo teh škarij frizerjeve roke tudi po dolgotrajnem delu ne bodo utrujene in napete. Dodatna prednost škarij je, da imajo japonski tip ostrenja rezila, ki se izvaja pod kotom od 38 do 42 stopinj. Tovrstno orodje odlikujejo visoka ostrina rezila, konveksnost rezil in edinstvena debelina rezalnega roba, ki NI večja od debeline človeških las. Vse naštete lastnosti zagotavljajo raven in enakomeren ter izjemno natančen rez.

Glede na dolžino rezila se frizerske škarje delijo na:

  • dolge (do 6 cm), uporabljajo se za moške pričeske;
  • srednje (do 5,5 cm), primerne tako za moške kot tudi za ženske pričeske;
  • kratke (niso daljše od 4,5 cm), uporabljajo se za ženske pričeske in so primerne za striženje lasnih pramenov vzdolž notranje strani prstov.

Glede na dejstvo, da dolžina škarij vpliva na količino jekla, uporabljenega za njihovo izdelavo, je cena škarij odvisna tudi od njihove dolžine.

V naši ponudbi lahko najdete škarje za redčenje las, ki frizerjem omogočajo, da razvijejo svoj lastni stil oziroma svoj edinstven »podpis«, po katerem se njihov pristop razlikuje od pristopa ostalih frizerjev. Na voljo so  tudi škarje za levičarje, ki močno olajšajo delo levorokim posameznikom.

Nakup frizerskega orodja pravzaprav predstavlja veliko odgovornost, saj je zelo pomembno, da izberete takšne pripomočke, ki vam bodo služili nekaj let in ne zgolj mesec ali dva. Zato je zelo pomembno, da pri nakupu frizerskih pripomočkov ne varčujete ter da se posvetujete s prodajalci in preberete različne ocene in recenzije.

Naša spletna trgovina s frizerskimi pripomočki Allhairtool.com se resda nahaja v Sloveniji, vendar lahko naše izdelke po ugodnih cenah kupite od koderkoli v Evropi.